Samsung Galaxy S III, les seves característiques a fons

El Galaxy SIII de Samsung és sorprenent. Es tracta d’un equip mimat per la marca que busca la satisfacció de l’usuari, recolzant-se en els avantatges d’un model d’alta gamma i afegint detalls que fan fàcil i satisfactori el seu ús.

Hem tingut ocasió de provar aquesta impactant màquina, i la coneixem a fons:

D’entrada sorprèn el seu disseny que s’apunta al minimalisme orgànic i a innovadors conceptes per eliminar les línies rectes i optant pels revolts, molt més pròximes a l’estètica present en la naturalesa en què s’inspira. De fet, l’estructura del Galaxy S III evoca elements com el vent, l’aigua i la llum.

Està disponible en blanc marbre i, en breu, arribarà al mercat en blau pedra. Responsables de la firma no descarten que hi hagi nous colors, sempre amb acabats de qualitat, molt resistents a les rascades.

Resulta fàcil de sostenir a la mà ja que s’ha reduït el gruix del dispositiu fins als 8,6 mm i pesa únicament 133 grams.

També destaca per la seva gran pantalla de 4,8 polzades (720×280 cm) format 16/9 que no repercuteix excessivament en un volum més gran de l’equip. Es tracta d’una pantalla HD súper Amoled amb una resolució de 1280 x 720 píxels que ofereix una qualitat d’imatge més gran i més nítida, i amb més angle de visió.

La càmera té 8 megapíxels, i possiblement sigui una de les millors càmeres de fotos del mercat. Aporta avantatges tals com l’inici ràpid, dos modes a l’hora de disparar. Permet la captura de 20 imatges consecutives i la funció Best photo selecciona les millors 8 preses realitzades. Les imatges es poden compartir amb un altre telèfon Samsung mitjançant wi-fi direct si tots dos mòbils estan pròxims.

Destacar que amb la càmera frontal d’1,9 megapíxels s’obre la porta a multitud de possibilitats, entre les quals s’inclou la de reconeixement facial, que garanteix que cada moment serà capturat de forma instantània i molt senzilla.

Les dues càmeres (frontal iposterior) posseeixen funció de gravació de vídeo en alta definició. Hi ha un sensor d’il·luminació posterior per optimitzar la captació d’imatges en condicions de poca lluminositat.

Un altre element clau és la incorporació de la versió 4.0 d’Android (Ice Cream Sandwich) que Samsung ja havia integrat en el model Galaxy Nexus de Google. Per millorar la interacció amb l’usuari s’afegeixen multitud de funcionalitats i destacar l’alta velocitat amb què treballa l’equip gràcies a un potent processador de quatre nuclis fabricat per la mateixa companyia (Exynos 4 Quad) que té l’avantatge d’optimitzar l’ús de la bateria.

Algunes de les seves innovadores funcions són la de detectar i interpretar la veu, moviments i cara de l’usuari. Gràcies a la seva capacitat Smart stay reconeix quan s’està utilitzant el telèfon -tant si s’està llegint un e-book o navegant per la web- ja que la seva càmera frontal identifica la posició dels ulls i el telèfon conserva la brillantor de la pantalla.

També incorpora S Voice, una interfície de llenguatge natural amb què el dispositiu escolta i respon les paraules de l’usuari. Per evitar errades cal parlar pausadament i amb claredat, i així funciona a satisfacció. Aquesta característica facilita la recerca d’informació i millora la comunicació bàsica entre usuari i dispositiu perquè S Voice incorpora potents funcions per al control de l’smartphone: si s’apaga l’alarma del telèfon, però encara es vol descansar una mica més, només caldrà dir-li al dispositiu: ‘dormir’. També hem utilitzat ‘S Voice’ per reproduir cançons, pujar o abaixar el volum, enviar missatges de text o e-mails, organitzar l’agenda o fer directament una foto.

A més de reconèixer la cara i la veu, el Galaxy interpreta els moviments de cara a millorar la usabilitat. Si per exemple s’escriu un missatge a algú però durant el procés es canvia d’idea i es prefereix realitzar una trucada, només s’haurà de portar el telèfon a l’orella i la funció Direct call marcarà el número directament. Smart alert fa vibrar el telèfon quan s’usa després d’un temps inactiu per notificar si hi ha alguna trucada o missatge perduts.

Cal destacar també el nou S Beam, una versió millorada d’Android Beam per compartir contingut sense necessitat de senyal wi-fi o mòbil. Galaxy S III inaugura en el seu conjunt una nova filosofia de compartir arxius, ja que és possible enviar una pel·lícula d’1GB en 3 minuts, i 10MB de música en menys de dos segons, només de posar-lo en contacte amb un altre Galaxy S III , sense necessitat de senyal Wi-fi o mòbil. Per la seva part, la funció Buddy photo share permet compartir de forma simultània imatges de la càmera o de la galeria fotogràfica amb tots els amics que apareguin en una foto.

Amb AllShare Cast, hem pogut connectar l’equip a la televisió i reproduir continguts sense cables, aquesta funció també serveix per compartir qualsevol tipus d’arxiu entre el Galaxy i tablet, PC o televisió amb DLNA, independentment de la distància que hi hagi entre ells. Dins d’AllShare Play es troba l’opció Group Cast, per compartir la pantalla de l’smartphone entre diferents amics usant la mateixa xarxa wi-fi, oferint la possibilitat de comentar o fer canvis sobre qualsevol contingut al mateix temps que l’entorn de l’usuari, en directe sobre el dispositiu.

Per garantir que els continguts es comparteixen a més velocitat s’afegeix Wi-fi Channel Bonding, que duplica l’ample de banda Wi-fi.

Però això no és tot, també s’inclou Pop up play, una opció per reproduir un vídeo en qualsevol lloc de la pantalla alhora que s’usen simultàniament altres aplicacions, sense necessitat d’interrompre i tornar a obrir un vídeo quan es desitja, revisar el correu o buscar una cosa internet.

La seva càmera de 8MP ofereix la capacitat de capturar un quadro d’imatge de qualsevol vídeo que es reprodueixi sense distorsió: la imatge visualitzada és la imatge que captura.

Per un altre costat, l’experiència de videojocs és millor gràcies a Game Hub, que dóna accés a nombrosos jocs en xarxa, mentre que Vídeo Hub obre a l’usuari la possibilitat de disfrutar en el seu dispositiu de televisió en alta qualitat i pel·lícules. Finalment, Samsung Music Hub oferirà un servei de música personal en streaming.

Galaxy S III permet fer compres i pagaments gràcies a la seva tecnologia NFC.

En Resum

El nou Samsung Galaxy S III, un telèfon que porta l’experiència d’usuari a la seva màxima expressió unint un hardware de qualitat i una gran usabilitat.

Ser tan intel·ligent com intuïtiu, que reconeix la veu de cada individu, anticipa les seves intencions, i permet compartir qualsevol moment de forma senzilla i instantània.

Noves característiques per convertir l’experiència mòbil en una cosa única i personalitzada:

- pantalla de 4,8 polzades HD Súper AMOLED, que permet visualitzar qualsevol contingut com no s’ahvia fet abans.

- càmera de 8MP i càmera frontal d’1,9MP que obren la porta a multitud de possibilitats, entre les quals s’inclou la de reconeixement facial

- processador de quatre nuclis a 1.4 GHz

- amb tecnologia NFC que li permet fer compres i pagaments

- equipat amb Android 4.0 Ice Cream Sandwich, que millora enormement la seva facilitat d’ús

‘Amb GALAXY S III, Samsung porta l’experiència d’usuari a la seva màxima expressió, a l’unir un hardware de màxima qualitat i una usabilitat Smartphone millorada’, ha assenyalat JK Shin, president i director de les Divisions d’IT i Mobile de Samsung. ‘Dissenyat per ser tan intel·ligent com intuïtiu i fàcil d’usar, GALAXY S III ha estat creat tenint en compte les necessitats i funcionalitats de l’home. Del que ens sentim més orgullosos és de la seva capacitat d’oferir una de les experiències mòbils més naturals, sense comparació i dissenyada per a l’individu, cosa que obre als usuaris la possibilitat de viure experiències com no havien somiat mai’.

L’equip està disponible lliure a un preu d’uns 650 euros i amb plans d’estalvi a Movistar, Orange i Vodafone.

CARACTERÍSTIQUES

Potser t’interessarà:

Samsung Galaxy S III amb quatre nuclis i pantalla de 4,8 polzades

Samsung, nous Galaxy Ace i Mini 2

Samsung llança Galaxy Tab 2 (7.0) amb Android 4.0