Mapa de la resiliència de les ciutats #SmartCities

http://www.ersilia.org/ciutats_resilients/

En el pròxim Smart City Expo la resiliència de les ciutats adquirirà un paper rellevant, fa uns mesos vam parlar a +Digital sobre la importància d’aquesta nova perspectiva sobre les ciutats. Ara la Fundació Ersilia ha desenvolupat, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i en base al treball desenvolupat per Mcrit per a l’Ajuntament de Barcelona, la web ciutats resilients (Ciutats resilients // plans i estratègies d´adaptació al canvi climàtic)  que permet veure i conèixer els plans i estratègies que s’estan portant a terme des de diverses ciutats al món.

Els motius que han generat aquesta proposta són que les ciutats s’enfronten a riscos creixents: inundacions cada vegada més freqüents, períodes d’escassetat d’aigua de boca o de reg, erosió de les platges i de la primera línia de la costa, tempestes i temporals marins de més intensitat, períodes de sequera més severs…

La perillositat de qualsevol risc és incerta, i difícil de quantificar, però les ciutats presenten una alta vulnerabilitat a causa dels enormes volums de població i d’activitats d’alt valor afegit que concentren. L’alta densitat d’infraestructures i equipaments fa que els costos materials i personals que es podrien derivar de l’ocurrència dels fenòmens climatològics abans esmentats puguin ser molt alts.

L’objectiu final de la proposta és fer un mapa global amb tots els plans d’adaptació al canvi climàtic de les ciutats del planeta. Si coneixes un d’aquests plans pots col·laborar enviant un mail a la Fundació i l’inclouran.

Potser t’interessarà també:

Resiliència urbana, una nova mirada sobre les ciutats

Hackejar el concepte de Smart City

Les Claus de les Smart Cities