Volta al món d’un LEGOgraf en 365 fotos amb el seu iPhone

Legofrafia. Andrew WhyteEl fotògraf britànic Andrew Whyte ha posat en marxa un sorprenent projecte fotogràfic. Armat amb un iPhone 4S i els seus ninots Lego, ha capturat una visió singular del món que pot contemplar-se a la secció LEGOgrafia del seu blog. Arran de la seva experiència com a legògraf, ha elaborat una llista de consells per fer fotos amb l’iPhone.

Busca una història

Els objectes a petita escala funcionen bé, ja que es pot enquadrar amb precisió l’escena per situar la figura central de la manera apropiada. Les grans vistes poden funcionar també, col·locant la mini-figura en primer pla.

Des de terra

Per ajustar l’escala és recomanable enganxar-se al mini-personatge, en ocasions cal posar la càmera a 8 o 10 cm d’ell. És adequat posar-se a nivell de terra per col·locar-se en una posició correcta i prendre el temps necessari per alinear l’horitzó.

Gestionar expectatives

Controlar les limitacions. Pot ser que la baixa il·luminació sigui un impediment, en aquest cas és necessari un focus o un flaix per afegir il·luminació a l’escena. Si plou s’ha de prestar atenció als reflexos en els bassals. Si la il·luminació és contrastada, provar amb una silueta per superar els inconvenients amb el rang dinàmic.

L’enfocament

La nitidesa de la figura és el factor número u que fa que aquest tipus de fotos funcionin. És recomanable no desmuntar l’escena fins que s’hagi comprovat que la foto ha sortit bé, amb l’enfocament perfecte.

¡Be Appy!

L’app 645 Pro per a iOS resulta una eina útil per enfocar en una àrea i prendre el mesurament des d’una altra, a més de proporcionar resultats de qualitat per processar-los. Snapseed (i recentment Faded) són altres apps per ajustar i editar fotos.

Potser també t’interessarà:

Novetats en aplicacions