Emocions digitals, escultura interactiva amb Kinect

Moure coses a distància o teletransportar-se fins i tot és una tecnologia que no està al nostre abast, encara que moltes vegades pensem en els cavallers jedis de Star Wars, en Star Trek i alguns fins i tot en els protagonistes de dibuixos manga que sempre estan projectant ones d’energia.

L’artista Coreà Teo Park va realitzar recentment una instal·lació interactiva que combina art i tecnologia en què ens proposa moure aigües virtuals projectades en una paret.

Tal com explica el blog Xataxa, l’exposició es divideix en dos espais. Per un costat un tanc ple d’aigua i una càmera Logitech c920 que s’encarregarà de mostrar en temps real els moviments de l’aigua projectats. En l’altre costat un projector encarregat de mostrar-nos l’aigua sobre una paret i un Kinect. L’accessori de Microsoft s’encarregarà de registrar els moviments de les mans els quals traslladarà al tanc d’aigua en moviment. D’aquesta manera, projectat sobre la paret veurem en temps real com es mou el líquid element al nostre capritx.

Per programar l’exhibició es va utilitzar Processing, un llenguatge de codi obert utilitzat habitualment en experiències artístiques interactives on es poden programar diferents accessoris, com Kinect, per portar-lo a terme.

Kinect és un controlador de joc desenvolupat per Microsoft per a la consola Xbox 360 que també es pot utilitzar amb el PC. Com es demostra es pot utilitzar per a moltes més coses.

teo park