0

Dies tranquils a Paro

El més famós de la plàcida ciutat de Paro és probablement l’aeroport, ja que per ell entren i surten els milers de turistes que arriben cada any a aquest país de l’Himàlaia obsessionats amb la felicitat. Però Paro és molt més. És, per exemple, el seu carrer principal, amb cases baixes d’arquitectura tradicional, o és el majestuós dzong (meitat monestir, meitat centre de govern) que la presideix. Data del segle XV i el riu que flueix davant i les muntanyes nevades del fons li atorguen un aire majestuós.
IMG_8831Bernardo Bertolucci va filmar en aquest dzong una part de la seva pel·lícula El petit Buda. No és estrany que escollís aquest lloc, ja que a penes travesses el llindar del monestir et sents transportat a temps medievals i sents que t’envolta una sensació de pau.
IMG_8787Plou quan visito el dzong, però fins i tot sota la pluja sento la força que desprèn el monestir. Per arrodonir la felicitat, un monjo em ven un amulet que, segons diu, em permetrà salvar vuitanta mil obstacles. Ensopego en un esglaó al sortir del dzong, però somric i penso que no passa res: encara puc superar 79.999 obstacles. Així és més fàcil ser feliç.
Temes , ,