Panamà (3): Dies tranquils a les illes kuna

La vida en a illes kuna, a la costa caribenya de Panamà, transcorre plàcida i feliç. El mar està en calma i mai renuncia al seu color turquesa, mentre les moltes illes es van succeint com si busquessin competir en bellesa. A l’illa d’Aguja tinc, diguem, el camp base, amb una cabanya entre palmeres encarada al mar. En un paradís com aquest, no es necessita gaire més.
 
Hi ha prop de 400 illes i no hi ha pressa per anar-les coneixent. Totes s’assemblen, ja que estan fetes amb la mateixa recepta, a base de palmeres, mar blau, sorra blanca, coral i calma, molta calma. Però la sort és que cada una és diferent de la seva manera.
 
 
En resum, que els dies passen feliçment a les illes dels kunas, també anomenades de San Blas. Tot transcorre suaument, sense aclaparaments, i si a sobre tens la sort de trobar una bona estrella en les seves aigües càlides, doncs encara millor.
 
Per cert, la paraula estrès no existeix en el llenguatge dels kuna. Es comprèn.