Notícia del Pol Nord, a 38 sota zero

38 graus sota zero! Brrr. Això és fred, molt fred, encara que hi ha qui pensa que jo m’ho he buscat per viatjar a Alaska al gener. I si a més d’anar a Alaska em deixo temptar per la toponímia i decideixo passar un parell de nits en una cabanya d’un poble anomenat North Pole, encara pitjor. ¡38 graus sota zero! Brrr. La cabanya de troncs, en un bosc nevat, sembla escapada d’un llibre de Jack London, malgrat que compta amb una barbacoa i una taula a l’aire lliure que porten a sospitar que a Alaska també existeix l’estiu.

North Pole és un poble en ple Alaska, poc estructurat i amb un passat molt recent. Pensaven posar-li el nom de Mosquito Junction, però als anys 50 va acabar triomfant el nom de North Pole. D’aquesta manera s’ha convertit en una mena de parc temàtic en el qual una gran estàtua del Pare Noel dóna la benvinguda als visitants que es donen el gran gust d’enviar postals “des del Pol Nord”.

 A North Pole hi ha un carrer Santa Claus, una casa Santa Claus, un parc Santa Claus… La temptació del Nord es resumeix bé en aquest poble, un altre lloc límit que al desembre registra cues de nens erts de fred que vénen a entregar-li la carta al Pare Noel. La casa de Santa Claus a Europa se suposa a la Lapònia finlandesa, però a Amèrica la situen al Pol Nord d’Alaska. Són coses de la geoestratègia del consumisme santaclausià, malgrat que, amb el Pare Noel o sense, a North Pole segueixen a 38 sota zero. Brrr!