Malta (2): Aigua clara, gegants i superpoders

De l’illa de Gozo m’agrada especialment la transparència de l’aigua. És d’aquestes que et conviden a banyar-te, o a estar contemplant-la durant hores. Gozo convida a la indolència, sí, tant per la tranquil·litat de l’illa com per la netedat de les seves aigües.
 
 
En fi, que Gozo és una illa que et permet deixar passar les hores sense estressar-te. Tot un descobriment al Mediterrani d’avui dia. Aquí ningú parla de la crisi que ens té aclaparats, paralitzats. Si parlen d’alguna cosa és del sol que no afluixa mai i d’història, de les torres de vigilància de la costa que van aixecar els cavallers de Malta, convertint l’illa en una fortalesa, o de temples megalítics com el de Gigantja, construït fa més de sis mil anys.
 
 
Gozo és una illa petita, però amb moltes esglésies per metre quadrat i amb molts paisatges d’aquells que extasien, com el de l’Azure Window.
 
 
Al costat d’aquesta Foradada, s’aixeca una roca impressionant, la Fungus Rock. A dalt hi creixen uns bolets que els cavallers de Malta menjaven per dotar-se de poders sobrenaturals. Avui està prohibit escalar-la, però sempre hi ha algun boig que ho intenta… suposo que per adquirir superpoders que li permetin trobar la manera de sortir de la maleïda crisi.