El bonic poble de Norg

Norg, a només 8 quilòmetres de Veenhuizen, és tan bonic que porta amb orgull l’etiqueta de “poble més bonic de la província de Drenthe”. I no n’hi ha per menys. És un poblet agradable d’uns quatre mil habitants, amb una plaça arbrada presidida per una església del segle XIII, quatre o cinc carrers empedrats, dos supermercats, desenes de cases amb encant, uns quants hotels i restaurants, un parell de gasolineres i dos molins restaurats, d’aquests que semblen a punt de foto.

IMG_2990

Amb totes aquestes dades no és estrany que a Norg predomini un turisme tranquil, amb parelles d’holandesos jubilats que es passegen en bicicleta pel camp dels voltants, sense cansar-se massa, i van al capvespre a recuperar forces a algun dels restaurants de la població, després d’admirar les cases típiques amb teulada de palla.

IMG_2896De tant en tant passa per Norg una colla de motards. Paren tot just per prendre una cervesa, fan una ullada ràpida al poble i tornen a la carretera. Veuen que no és el seu rotllo. Als jubilats, en canvi, els encanta tanta tranquil·litat. Plàcides passejades en bici i, molt de tant en tant, si busquen “emocions fortes”, van al veí Veenhuizen, a fer unes voltes al voltant de la presó. És llavors quan els puja l’adrenalina i imaginen les situacions de perill que és impossible imaginar a Norg.