El massai que va conèixer la neu a Andorra

William Nkumum és un massai que treballa com a observador per al Kandili Camp, un campament que regenta l’espanyola Ana Pérez prop de Massai Mara, en un lloc espectacular a un pas de Leopard Gorge, on la BBC va filmar la sèrie Big cat. William és tan bon observador que es podria dir que allà on posa l’ull hi ha un lleó.
IMG_5547
El que té de bo William és que a més té un excel·lent sentit de l’humor. Ell mateix riu quan recorda el viatge que va fer el febrer passat a Barcelona i Andorra. Va viatjar allà vestit com un massai, amb la manta típica i, encara que va passar fred, va ser una grata experiència. El van convidar uns amics andorrans que va conèixer Massai Mara i gràcies a ells va poder visitar el Camp Nou, caminar per les Rambles apartant la gent que el volia fotografiar i trepitjar la neu a Andorra. Tot li va encantar, però trobava a faltar Massai Mara i el Kandili Camp, un campament que et regala albades de somni.
IMG_6251
Que William és un massai autèntic queda clar quan, al preguntar-li com va ser el seu viatge pels Pirineus, respon: “Vaig veure un isard, una guineu, àguiles i fins i tot un llop”. Els animals són el primer, encara que William es preguntava, durant el seu viatge per Catalunya, per què la gent té tanta pressa i com s’apanya la fauna per travessar l’autopista.