El meravellós cràter del Ngorongoro

El cràter del Ngorongoro és, sens dubte, un dels llocs més bells de l’Àfrica, i probablement del món. Es va formar fa milions d’anys i té una profunditat de 610 metres i una superfície de 260 quilòmetres quadrats. Al seu interior, la fauna salvatge campa, per a gaudi dels molts turistes que el visiten diàriament. Cada vegada n’hi ha més. El govern tanzà no vol renunciar a la gallina dels ous d’or. Vaig ser-hi fa uns quinze anys i era tot més pausat. Ara ha augmentat el flux de turistes, però quan contemples per primera vegada el cràter des de dalt no pots evitar sentir una emoció intensa.
IMG_7206
Es calcula que hi ha uns 25.000 animals al Ngorongoro. Hi ha de tot, excepte girafes, que per la seva altura no poden arriscar-se a baixar les pronunciades costes que porten al cràter. El més buscat són els lleons (n’hi ha uns seixanta), però també el rinoceront negre, emblema del parc, els elefants i els lleopards. El que més s’acostuma a veure, no obstant, són els omnipresents nyus, gaseles i zebres.
IMG_7127
La lluita per la vida al Ngorongoro és una constant. En aquest recinte tancat és fàcil veure com les hienes i xacals devoren un nyu, una gasela o una zebra. Els lleons, per variar, es mostren més passius, encara que és qüestió de sort veure com es llancen a la caça. L’important és que l’escenari sempre val la pena. Al Ngorongoro un se sent al cor de l’Àfrica, fins a l’extrem que pot sentir els batecs d’aquest continent meravellós.